4 συμβουλές γυμναστικής για να μη ξεφύγετε από το πρόγραμμά σας.

4 συμβουλές γυμναστικής για να μη ξεφύγετε από το πρόγραμμά σας.

Το πήρατε λοιπόν απόφαση. Γραφτήκατε στο συνοικιακό σας γυμναστήριο ή πήρατε έναν στοιχειώδη εξοπλισμό για να γυμνάζεστε στο σπίτι σας. Έχετε ήδη δει τα πρώτα αποτελέσματα της προπόνησης στο σώμα σας. Και τώρα? Πώς θα είστε σίγουροι ότι δεν θα παρεκκλίνετε από το πρόγραμμα γυμναστικής και θα συνεχίσετε την πρόοδο σας? Μα φυσικά ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές…

Συμβουλή 1: Να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους.

Και όχι το να χάσετε 15 κιλά μέσα σε ένα μήνα δεν είναι ρεαλιστικό. Οι ασαφείς, μη μετρήσιμοι και πολύ δύσκολοι στόχοι, επειδή είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθούν, θα σας αποθαρρύνουν και θα σας κάνουν να τα παρατήσετε. Εστιάστε στο λόγο για τον οποίο ξεκινήσατε τη γυμναστική, βάλτε ένα συγκεκριμένο στόχο και ορίστε μια προθεσμία μέχρι την οποία πιστεύετε πως θα τον έχετε πετύχει.

Συμβουλή 2: Να σημειώνετε την πρόοδo στη γυμναστική σας.

Αυτό έχει άμεση σύνδεση με το πρώτο tip. Αξιολογώντας τον εαυτό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα μπορέσετε να δείτε αν οι προσδοκίες σας βασίζονται στην πραγματικότητα και αν όχι, να τις μετριάζετε. Επιπλέον, θα σας επιτρέψει να δείτε τα αποτελέσματα, που έχει η προπόνηση στο σώμα σας ακόμα και όταν δεν βλέπετε εμφανή διαφορά αισθητικά. Μια μικρή αύξηση στα κιλά που σηκώνετε ή τις επαναλήψεις δεν παύει να είναι πρόοδος και σημαίνει, ότι το πλάνο προπόνησης που έχετε φτιάξει, δουλεύει. Επιμείνετε λοιπόν σε αυτό!

Συμβουλή 3: Να διαλέξετε μια σταθερή ώρα προπόνησης.

Θέλετε να πηγαίνετε πρωί πριν τη δουλειά; Θέλετε μήπως το απόγευμα κατά την επιστροφή; Καλό είναι να επιλέξετε μία ώρα, κατά την οποία θα είστε απαλλαγμένοι από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Έτσι, είναι πιο πιθανό, ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο στην γυμναστική σας.

Συμβουλή 4: Να ενημερώσετε τους δικούς σας ανθρώπους για το εγχείρημά σας.

Η δημιουργία ενός κύκλου υποστήριξης γύρω σας θα έχει διπλό όφελος. Πρώτον, θα σας δώσει ένα ακόμα κίνητρο να πετύχετε τους στόχους σας, καθώς δεν θα θέλετε να απογοητεύσετε τους ανθρώπους, στους οποίους το είπατε· και δεύτερον αυτός ο κύκλος θα σας επαναφέρει γρηγορότερα στο πρόγραμμά σας σε περίπτωση που έρθετε αντιμέτωποι στην πορεία με αποτυχίες ή αναποδιές.

Καθιερώνοντας τα παραπάνω και δημιουργώντας πάγιες συνήθειες, θα καταφέρετε να μειώσετε δραματικά τις πιθανότητες να ξεφύγετε από το προπονητικό πλάνο που έχετε φτιάξει και ταυτόχρονα θα συνεχίσετε να σημειώνετε σημαντική πρόοδο στη φυσική σας κατάσταση, δύναμη και ευεξία.

Διαβάστε επίσης : Πώς να παραμείνετε Fit στις Γιορτές!

You may also like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *